Fransk balkong, räcke

Ett räcke ska helst gå i stil med hus och omgivning för att passa in så bra som möjligt. Den tänkta funktionen är ofta avgörande vilken form och vilka material som är passande i det enskilda fallet. Ska räcket vara en enkel avgränsning, ge ett ordentligt skydd mot fallolyckor, eller kanske avskärma altanen eller balkongen från omgivningen? Vi hjälper dig att välja rätt utomhusräcke i massiva smide som dessutom är varmförzinkat med 25 års garanti på rostskyddsbehandling!

Altanräcke

En bra altan är en oas i trädgården och länken mellan ute och inne. För att bryta mellan trädgård och altan är det ofta både snyggt och funktionellt med ett bra altanräcke.
Altanräcket kan fylla en mängd funktioner, allt ifrån att vara ett skydd från fall till avskärmare som skyddar mot insyn. De ger också karaktär och stil på altanen.
Altanräcken fyller en mängd funktioner. Vilken typ av altanräcke som behövs beror på vilken eller vilka funktioner som räcket ska ha. Räcket kan fungera som en avgränsare, som skyddsanordning, som avskärmare och som en källa till lä och skugga.

Fransk balkongräcke

Smidesräcke är traditionella, vackra och hållbara, liksom stabila. Den som har ett hus av lite äldre snitt, men även ett med hus som arkitekt ritat, har mycket att vinna på att låta räcke vara smitt i järn. Järnet kan vara runt eller platt och alla möjliga snygga designer är möjliga. Fransk dörrräcke kan vara halvrunda, raka eller fyrkantiga. 

Balkongräcke

Det behövs inte så mycket för att göra ett smidesräcke av järn till en vacker prydnad för huset. Det är dyrare i grunden att låta bygga ett smidesräcke i järn, åt andra sidan är det underhållsfritt. En rengöring ibland är det enda som behövs.
 

Hur beställer jag?
1. Välj modell bland våra modeller (oavsett om det är grind eller räcke), bildgalleri eller design galleri.
Det går även att mejla egen bild eller ritning till oss
2. Anpassa efter dina behov; utseende, bredd, höjd och form. 
Materiall, krusiduller och m.m
3. Mejla smide@karles.se


Har du svårt att välja eller bestämma?
Vi har flera års erfarenhet och vi kan hjälpa dig, om du skickar bild på hus eller tomt, samt beskriver lite vilken stil ni gillar och i vilket syfte den behovs.

OBS! Det kan behövas ett byggtillstånd för att uppföra det. Hör alltid med kommunen om du är osäker. Ett bra altanräcke & balkongräcke mot fallhöjd ska vara mellan 0,9 och 1,1 meter. Fransk balkong minst 1,1m.

Räcke av laserskurna paneler

Moderna laserskurnapaneler är framtiden. Antal mönster och förmågan att skala peneler till alla storlekar ger gränslösa möjligheter, vilket ger en unik och ovanligt karaktär på just ditt projekt. Det går bra kombinera traditionellt och modernt utseende och blanda ihop t.ex stål och trä.

Oavsett vilket, är det viktigt att bygga ett altanräcke som håller måtten och som passar in i miljön. Om räcket dessutom är vackert, blir slutresultatet riktigt lyckat. Kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag smide@karles.se.

Till det kommer givetvis prisaspekten. Där gäller det att tänka långsiktigt. Ett bra räcke med hög kvalitet och bra hållbarhet håller bra många år, och kan i längden löna sig, även om det verkar dyrare i inköp. Har du begränsat ekonimi är det rätt att passa på våra kampanjer samt reavaror.

Visa information kommer från en väldig hjälpsam sida som heter dinbyggare.se.