Fransk balkong

Franska balkonger i smide är inte bara traditionella utan också både vackra och hållbara. Oavsett om du äger ett äldre, traditionellt eller ett modernt hus, finns det mycket att vinna på att välja ett smidesräcke. 
De olika dimensionerna och materialvalen gör att det finns otaliga stilfulla designer att välja mellan. Formerna kan variera från halvrunda till raka eller fyrkantiga, vilket ger dig möjlighet att anpassa räcket efter din personliga smak och din byggnads arkitektoniska stil.

Förutom franska balkonger kan vi också erbjuda trappräcken, balkongräcken, grindar, staket samt smidesdörrar.

fransk halvmåne format

Vilken fransk räcke ska jag välja?

Att välja ett franskt balkongräcke i smide erbjuder flera fördelar och kan vara det perfekta valet för att uppfylla dina krav och önskemål på ett professionellt sätt.
Här är några framstående skäl till varför många väljer franskräcken i smide:

 • Estetiskt tilltalande: Franska balkongräcken i smide kännetecknas av en unik och elegant design som kan tillföra en tidlös och charmig atmosfär till din balkong. Smidesräcken erbjuder ofta vackra detaljer och mönster som passar både moderna och traditionella arkitektoniska stilar.
 • Lång livslängd och hållbarhet: Smide är känt för sin robusthet och långlivade egenskaper, vilket gör balkongräcken till en hållbar investering på lång sikt. Smideskonstruktioner kan stå emot väderpåverkan, rost och slitage, vilket resulterar i en längre livslängd jämfört med andra material.
 • Anpassningsbarhet: Eftersom smidesräcken oftast tillverkas på beställning kan de anpassas efter dina specifika behov och önskemål. Du har möjlighet att välja olika mönster, färger och detaljer för att matcha din personliga stil och inredning.
 • Optimal säkerhet: Balkongräcken i smide kan konstrueras för att erbjuda maximal säkerhet. De är starka och stabila för att förhindra olyckor och minska risken för fall från balkonger eller trappor. Dessutom följer de BBR-regler (Byggregler).
 • Lågt underhållsbehov: Smidesräcken kräver vanligtvis minimalt underhåll, särskilt om de är korrekt behandlade mot rost. Genom regelbunden rengöring kan du förlänga räckets livslängd och hålla det i gott skick under lång tid.
 • Kreativ designmöjlighet: Smide är ett flexibelt material som öppnar upp för en mängd kreativa och unika designalternativ. Om du har specifika idéer om hur du vill att ditt balkongräcke ska se ut, kan smideskonstnärer skapa skräddarsydda lösningar för att förverkliga dina visioner.
   

Våra franska dörrräcken är skräddarsydda och noggrant designade för att förena säkerhet med stil, samtidigt som de skapar en harmonisk balans mellan funktion och estetik.

Fransk balkong- hur beställer jag?

 1. Utforska vårt sortiment av modeller, vare sig det gäller grindar eller räcken, genom vårt bildgalleri eller designgalleri. Du har också möjlighet att mejla oss din egen bild eller ritning för skräddarsydda lösningar.
 2. Anpassa produkten efter dina specifika behov, inklusive utseende, bredd, höjd och form. Vi erbjuder flexibilitet för att möta dina unika krav.
 3. Välj bland olika material, krusiduller och andra alternativ för att skapa en produkt som passar perfekt in i din vision. Vi är här för att förverkliga dina idéer och skapa skräddarsydda lösningar som möter dina förväntningar.

Mejla smide@karles.se 

Känner du dig osäker eller har svårt att fatta ett beslut?

Vi har många års erfarenhet och står redo att bistå dig. Skicka en bild på den ställe du vill ha räcke och beskriv vilken stil du föredrar samt syftet med den önskade produkten. Med denna information kan vi ge dig personlig assistans och rådgivning för att säkerställa att du får det bästa alternativet som passar dina behov och estetiska preferenser.

Fransk balkongräcke

Att förvandla ett franskt räcke av massivt smide till en vacker prydnad för ditt hem kräver inte mycket arbete. Även om kostnaden för ett smidesräcke kan vara högre i början, är det i grunden ett underhållsfritt alternativ. Vanligtvis behövs endast sporadisk rengöring för att hålla det i toppskick. Du kan välja mellan olika modeller, anpassa dess utseende och välja en färg som kompletterar ditt hus. Medföljande justerbara fästen gör monteringen enkel och smidig.

Ta gärna inspiration från vårt bildgalleri med bilder från våra nöjda kunder.

Prisaspekten är en viktig övervägning. Det är viktigt att tänka långsiktigt. Ett högkvalitativt franskt räcke med god hållbarhet kan vara en lönsam investering över tid, även om det initialt kan verka dyrare. Om du har begränsad ekonomi är det en klok strategi att utnyttja våra kampanjer och reaerbjudanden.