Balkongräcke

Ett balkongräcke ska helst gå i stil med hus och omgivning för att passa in så bra som möjligt. Den tänkta funktionen är ofta avgörande vilken form och vilka material som är passande i det enskilda fallet. Ska räcket vara en enkel avgränsning, ge ett ordentligt skydd mot fallolyckor, eller kanske avskärma altanen eller balkongen från omgivningen? Vi hjälper dig att välja rätt balkongräcke i massiva smide som dessutom är varmförzinkat med 25 års garanti på rostskyddsbehandling!

Förutom balkongräcken erbjuder vi även grindar, trappräcken, franska balkonger, staket samt smidesdörrar.

Balkongräcke - hur beställer jag?

1. Välj modell bland våra modeller (oavsett om det är grind eller räcke), bildgalleri eller design galleri.
Det går även att mejla egen bild eller ritning till oss
2. Anpassa efter dina behov; utseende, bredd, höjd och form. 
Materiall, krusiduller och m.m
3. Mejla smide@karles.se 
eller ring 0739839355


Har du svårt att välja eller bestämma?
Vi har flera års erfarenhet och vi kan hjälpa dig, om du skickar bild på hus eller tomt, samt beskriver lite vilken stil ni gillar och i vilket syfte den behovs.

Altanräcke i smide

En bra altan är en oas i trädgården och länken mellan ute och inne. För att bryta mellan trädgård och altan är det ofta både snyggt och funktionellt med ett bra altanräcke.
Altanräcket kan fylla en mängd funktioner, allt ifrån att vara ett skydd från fall till avskärmare som skyddar mot insyn. De ger också karaktär och stil på altanen.
Altanräcken fyller en mängd funktioner. Vilken typ av altanräcke som behövs beror på vilken eller vilka funktioner som räcket ska ha. Räcket kan fungera som en avgränsare, som skyddsanordning, som avskärmare och som en källa till lä och skugga.

Terrassräcke i smide

Smidesräcke är traditionella, vackra och hållbara, liksom stabila. Den som har ett hus av lite äldre snitt, men även ett med hus som arkitekt ritat, har mycket att vinna på att låta räcke vara smitt i järn. Järnet kan vara runt eller platt och alla möjliga snygga designer är möjliga. 

Balkongräcke i smide

Det behövs inte så mycket för att göra ett smidesräcke av järn till en vacker prydnad för huset. Det är dyrare i grunden att låta bygga ett balkongräcke i järn, åt andra sidan är det underhållsfritt. En rengöring ibland är det enda som behövs.

Inomhusräcke i smide

Ibland behöver man räcke inomhus. Vi tillverkar måttanpassat räcke i olika still och monteringsmöjligheter. Bor du i ett hus eller en lägenhet smides räcke passar altid. Dessutom är den underhållsfritt. Behöver du en speciell utformat räcke till ditt utrymme? Kontakta oss för kostnadsfri offert smide@karles.se

Prisaspekten är också viktig. Där gäller det att tänka långsiktigt. Ett bra räcke med hög kvalitet och bra hållbarhet håller bra många år, och kan i längden löna sig, även om det verkar dyrare i inköp. Har du begränsat ekonimi är det rätt att passa på våra kampanjer samt reavaror.

OBS! Det kan behövas ett byggtillstånd för att uppföra det. Hör alltid med kommunen om du är osäker. Ett bra altanräcke & balkongräcke mot fallhöjd ska vara mellan 0,9 och 1,1 meter. Fransk balkong minst 1,1m.